Wednesday, June 3, 2015

Οι πιστωτές της Ελλάδας συνέταξαν σχέδιο αντιμετώπισης για να ξεκλειδώσει η βοήθεια,..... η Αθήνα όμως αντιστέκεται....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης 

Reuter

Τρ 2 Ιουνίου, 2015 17:18 EDT

Oι Πιστωτές στην Ελλάδα την Τρίτη συνέταξαν  τις βασικές γραμμές μιας συμφωνίας για να θέσουν στην αριστερή κυβέρνηση στην Αθήνα, σε μια προσπάθεια να συνάψουν τέσσερις μήνες από επίπονες διαπραγματεύσεις και να απελευθερώσουν  ενίσχυση πριν από την ανεπάρκεια ταμειακών διαθεσίμων της χώρας και  ξεμείνει από χρήματα.

Η κοινή προσπάθεια από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο για να καθορίζουν τους όρους για μετρητά-και -μεταρρυθμίσεις, η  συμφωνία ήρθε μετά που οι ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας είχαν συνομιλίες έκτακτης ανάγκης με τα εν λόγω όργανα στο Βερολίνο τη Δευτέρα το βράδυ για να πιέστε τους δανειστές να γεφυρώσουν τις διαφορές τους και να βρουν μια λύση.


«Καλύπτει όλους τους βασικούς τομείς της πολιτικής και αντανακλά τις συζητήσεις των τελευταίων εβδομάδων. Θα συζητηθεί με (Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξης) Τσίπρας αύριο", δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ.

Ένας άλλος αξιωματούχος δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα θέσουν  το σχέδιο Τσίπρα μέσω τηλεφώνου μέσα σε λίγες ώρες για να προσπαθήσει να εξασφαλίσει την αποδοχή του.

Ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος είπε οτι  ο Τσίπρας θα μεταβεί στις Βρυξέλλες την Τετάρτη, για μια συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker το βράδυ, κατόπιν αιτήματος Γιούνκερ.

"Ο πρωθυπουργός θα είναι αύριο στις Βρυξέλλες με την ελληνική πρόταση στις αποσκευές του," είπε ο αξιωματούχος.

Ο Τσίπρας, ο οποίος έχει ορκιστεί να μην παραδοθούν σε περισσότερη λιτότητα, προσπάθησε να προκαταλάβει το take-it-or-αφήστε-το προσφέρουν από τους πιστωτές, στέλνοντας αυτό που ονομάζεται μια ολοκληρωμένη πρόταση μεταρρύθμισης στις Βρυξέλλες τη Δευτέρα, πριν μπορέσουν να ολοκληρώσουν την έκδοση τους .
Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης επώνυμα το ελληνικό κείμενο ανεπαρκές και δήλωσε ότι δεν ήταν τυπικά στο τραπέζι.

Η αποτυχία να επιτευχθεί συμφωνία αυτό το μήνα θα μπορούσε να προκαλέσει μια ελληνική χρεοκοπία και να οδηγήσει στην επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων και μια πιθανή έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, που αφορούν ένα σοβαρό πλήγμα για το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα δήθεν μη αναστρέψιμη.

Η πηγή της ζώνης του ευρώ, δήλωσε ο Έλληνας έγγραφο δεν περιείχε σημαντικές παραχωρήσεις σχετικά με τα κύρια εκκρεμή ζητήματα των συντάξεων και της μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας, οι δημοσιονομικοί στόχοι και το μέγεθος της δημόσιας υπηρεσίας.


Ο πρόεδρος των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ, Jeroen Dijsselbloem, ο οποίος δεν ήταν στη συνάντηση του Βερολίνου, ανέφερε ότι υπάρχουν αυξανόμενες ενδείξεις ότι η Ελλάδα ήθελε μια συμφωνία, αλλά αυτό που απαιτείται από την ελληνική κυβέρνηση να ενημερώσετε τους ψηφοφόρους της την αλήθεια, ότι δεν θα είναι σε θέση να εκπληρώνει όλες τις προεκλογικές της υποσχέσεις.

«Υπάρχουν σημάδια ότι η Ελλάδα και ο Τσίπρας είναι κίνητρο για να επιτευχθεί μια σημαντική ανακάλυψη," Dijsselbloem είπε RTL Nieuws. "Δεν είμαστε αρκετά μακριά κατά μήκος και ο χρόνος πιέζει."

Ένας Έλληνας κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε ότι η Αθήνα θα κάνει ένα € 300 εκατομμύρια (329.580.000 δολάρια) την επιστροφή στο ΔΝΤ από την Παρασκευή ως οφειλόμενα και αν υπήρξε συμφωνία με τους πιστωτές της, υπονοώντας ότι μπορεί διαφορετικά να παρακρατήσει τα χρήματα χωρίς να το δηλώνει ρητά.

«Αν κρίνουμε ότι μια συμφωνία έχει σφραγιστεί, τότε θα κάνουμε 5 Ιουνίου πληρωμή κανονικά», είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι τα χρήματα θα μεταφερθούν ακόμη και αν μια προκαταρκτική συμφωνία δεν είχε ακόμη εγκριθεί από τους υπουργούς Οικονομικών του Eurogroup.

Κυβερνήτη στην Ελλάδα κεντρικής τράπεζας, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος διετέλεσε υπουργός Οικονομικών στην προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση που ηγείται, κάλεσε την κυβέρνηση να σεβαστεί τις "θυσίες" οι άνθρωποι του είχαν κάνει για να μείνει στο ευρώ, αναφέροντας μια πτώση 35 τοις εκατό του βιοτικού επιπέδου, δεδομένου ότι η κρίση ξεκίνησε το 2009.

Επιτρόπου Οικονομίας της ΕΕ Pierre Moscovici εκτρέπεται στις Ελληνικές απαιτήσεις για τις επίσημες ελάφρυνση του χρέους, λέγοντας ότι το ζήτημα της λήψης ελληνικό χρέος βιώσιμο μακροπρόθεσμα θα πρέπει να απευθύνεται μόνο μία φορά η Αθήνα είχε δεχτεί μια συμφωνία για τη μεταρρυθμιστική να απελευθερώσει κάποια από τα  € 7.200.000.000 σε  βοήθεια.

Το πρόγραμμα αυτό λήγει στο τέλος του Ιουνίου, εκτός εάν υπάρχει συμφωνία.

Ο επικεφαλής της  τραπεζικής εποπτείας της ΕΚΤ, Daniele Nouy, ​​τόνισε την Τρίτη ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα παραμένουν  φερέγγυες, παρά τις εκροές των καταθέσεων και της κυβέρνησης μετρητά συμπίεση - μια βασική προϋπόθεση για την κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να παρέχει ρευστότητα έκτακτης ανάγκης.....

πηγή http://www.reuters.com/