Wednesday, June 10, 2015

Προέδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ...........<η έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της θα έχουν πιθανόν πολλαπλασιαστικές συνέπειες πέρα ​​από τα σύνορα της ζώνης του ευρώ. Είναι δύσκολο να πω περισσότερα για τις επιπτώσεις τους - είτε θετικό είτε αρνητικό>....

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Απόσπασμα.... από την ομιλία του Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας Τζιμ Γιονγκ Κιμ
Φρανκφούρτη, Γερμανία

9 Ιούνη του 2015

Vielen Dank für Ihre Freundliche Begrüßung. Είμαι ευγνώμων που βρίσκομαι εδώ στο Πανεπιστήμιο Γκαίτε της Φρανκφούρτης, κατόπιν προσκλήσεως της Bundesbank. Ως πρώην πρόεδρος του πανεπιστημίου, πάντα μου αρέσει να επιστρέφουν στην ανοιχτή και ζωντανή ατμόσφαιρα των πανεπιστημίων - για χώρους που είναι τόσο πλούσια σε νόμισμα των ιδεών.

Παρά τις θετικές μακροπρόθεσμες προοπτικές των αναπτυσσόμενων χωρών, η οικονομική ανάπτυξη σε όλες σχεδόν τις αναπτυσσόμενες περιοχές έχει επιβραδυνθεί, κυρίως μεταξύ μερικών από τις μεγαλύτερες χώρες μεσαίου εισοδήματος του ομίλου. Υπάρχουν κάποιες αξιοσημείωτες φωτεινά σημεία, ωστόσο.Ινδία θα μπορούσε να δει ταχεία ανάπτυξη, ενδεχομένως υπερβαίνει την Κίνα για πρώτη φορά σε 15 χρόνια. Εξαιρουμένων των χωρών BRIC, αναμένουμε ότι ο συνολικός ρυθμός αύξησης του αναπτυσσόμενου κόσμου θα είναι 4,6 τοις εκατό. 

                                  Αποτέλεσμα εικόνας για εικονα παγκοσμια τραπεζα
Για να εξέλθει από αυτήν την περίοδο σχετικά αργής ανάπτυξης, οι αναπτυσσόμενες χώρες θα πρέπει να διαχειριστεί μακροοικονομικούς κινδύνους. Για παράδειγμα, η έκβαση των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της θα έχουν πιθανόν πολλαπλασιαστικές συνέπειες πέρα ​​από τα σύνορα της ζώνης του ευρώ. Είναι δύσκολο να πω περισσότερα για τις επιπτώσεις τους - είτε θετικό είτε αρνητικό - χωρίς να γνωρίζει περισσότερα για την επίλυση των συνεχιζόμενων συζητήσεων. Υπάρχουν τέσσερις σημερινές προκλήσεις, ωστόσο, όπου οι επιπτώσεις είναι πιο σαφές: (1) ο συναλλαγματικός κίνδυνος? (2) Κίνδυνος επιτοκίου? (3) η μείωση των διεθνών τιμών του πετρελαίου? και (4) πιο ισορροπημένη, αλλά επιβράδυνση της ανάπτυξης στην Κίνα.


Σημαντικές αποκλίσεις των οικονομικών κύκλων και των πολιτικών, τόσο μεταξύ των περιφερειών και εντός των περιφερειών, είναι οι οδηγοί των νομισμάτων και επιτοκίων τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες χώρες.

Στη ζώνη του ευρώ, η ανάκαμψη μετά την κρίση υπήρξε αργή. Το σύνολο του ΑΕΠ της περιοχής πλησίασε προ της κρίσης επίπεδα της μόλις πρόσφατα. Ενώ η ανεργία μειώνεται, σε 12,7 τοις εκατό, εξακολουθεί να είναι 3 ποσοστιαίες μονάδες υψηλότερο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Η πρόοδος εντός της ζώνης του ευρώ έχει επίσης ποικίλει: Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και οι Κάτω Χώρες έχουν βιώσει ανοδικές τάσεις στην ανάπτυξη, ενώ χώρες όπως η Αυστρία και η Φινλανδία έχουν δει πολύ ασθενέστερη αποτελέσματα.

Αντίθετα, η ανάκαμψη στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε προχωρημένο στάδιο. ΑΕΠ είναι τώρα σχεδόν 9 τοις εκατό υψηλότερο από ό, τι πριν από την κρίση? ανεργίας, στο 5,5 τοις εκατό, είναι χαμηλότερο από ό, τι ήταν πριν από την κρίση. Επιπλέον, ο πληθωρισμός των μισθών δείχνει σημάδια αύξησης.

Ως αποτέλεσμα, ενώ η ζώνη του ευρώ και την Ιαπωνία ασχολούνται με πρωτοφανή ασκήσεις ποσοτικής χαλάρωσης, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποσυρθεί τα έκτακτα μέτρα, και ετοιμάζεται να ενισχύσει ακόμα εξαιρετικά χαλαρή νομισματική πολιτική της - έστω και επιφυλακτικά.

πηγή http://www.worldbank.org/