Saturday, June 27, 2015

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα έχει γίνει μόνιμη ζημιά στην Ελληνική οικονομία.....Η χρηματοδότηση και το προφίλ των Τραπεζών έχουν επιδεινωθεί σημαντικά λόγω αναλήψεις των καταθέσεων, και το τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως εξαρτημένο από την συνέχιση της ELA.....report Fitch Ratings

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης..

26, Ιουνίου 2015 13:15

Fitch: Oi  παρατεταμένες  συνομιλίες για την Ελλάδα  Heighten των βασικών κινδύνων

Fitch Ratings-Λονδίνο-26 του Ιουνίου 2015: 

Οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και επίσημους πιστωτές της χώρας είναι η απόδειξη της πολιτικής βούλησης για να εξασφαλίστει μια συμφωνία, αλλά η χρονοβόρα και συχνά συγκρουσιακή φύση των συζητήσεων που αυξάνει τους βασικούς κινδύνους για τον πιστωτικό προφίλ του ελληνικού δημοσίου και των τραπεζών.


Η Fitch Ratings, λέει, ότι  συνάντηση της Πέμπτης στο Eurogroup ολοκληρώθηκε χωρίς συμφωνία, και άλλη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο. Μια συμφωνία θα μπορούσε να μετριάσει τους βραχυπρόθεσμος κίνδυνος μιας ανεξέλεγκτης Ελληνικής χρεοκοπίας και πιθανής εξόδου της από την Ευρωζώνη, αλλά θα έρθει μόνο ημέρες πριν από τη λήξη του υφιστάμενου προγράμματος στην Ελλάδα στις 30 Ιουνίου. 

Μεταφράζοντας μια αρχική συμφωνία σε μια επίσημη συμφωνία - και μια άλλη επέκταση του προγράμματος - θα απαιτούσε τη έγκριση της Ελληνικής και κάποια άλλα κοινοβούλια της Ευρωζώνης (κυρίως το γερμανικό Bundestag), καθώς και την ταχεία ρύθμιση των μεταρρυθμίσεων από την Ελληνική κυβέρνηση. 

Τα Στοιχεία στο  ΣΥΡΙΖΑ και του  συνεργάτη του στο συνασπισμό, έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε τμήματα των προτάσεων αυτής της εβδομάδας, για παράδειγμα για τις συντάξεις, τις αλλαγές του ΦΠΑ και των μισθών του δημόσιου τομέα. Μία Ελληνική  διάσπαση της κυβέρνηση, ή ένα δημοψήφισμα για οποιαδήποτε προτεινόμενη συμφωνία, ή πρόωρες εκλογές, θα μπορούσε να καθυστερήσει περαιτέρω εκταμιεύσεις. 

Η έλλειψη συμφωνίας μέχρι σήμερα έχει αυξηθεί ο κίνδυνος ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να ομαδοποιούνται τις πληρωμές του ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου, και ο κίνδυνος του για τους ελέγχου κεφαλαίου . 

Οι Αξιολογήσεις του δημόσιου χρέους της Fitch αντανακλά τον κίνδυνο αθέτησης των υποχρεώσεων σε ιδιώτες και όχι τους επίσημους πιστωτές τομέα, έτσι λείπει η καταβολή του ΔΝΤ δεν θα αποτελέσει κυρίαρχο βαθμολογίες προεπιλογή, αλλά θα ήταν πιστωτικές αρνητική.

Οι Καθυστερήσεις στο ΔΝΤ από μια οικονομία με υψηλό εισόδημα είναι πρωτοφανής και θα αναφέρει την ακραία πίεση ρευστότητας. Συνέπειες για την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ελλάδα θα εξαρτηθεί από την ικανότητα της χώρας και την προθυμία να θεραπεύσει τη χαμένη πληρωμών του ΔΝΤ, και η ανταπόκριση των θεσμικών οργάνων. Για παράδειγμα, εάν μια συμφωνία περίγραμμα είχαν συμφωνηθεί ή εμφανίστηκε επίκειται, είναι πιθανό ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα διατηρήσει επείγουσας παροχής ρευστότητας (ELA) σε τράπεζες στην Ελλάδα.

 Χωρίς ELA, η Fitch πιστεύει ότι θα ήταν πιθανόν να επιβληθούν έλεγχοι κεφαλαίων. Ακόμη και αν υποτεθεί μια διαπραγμάτευση, είναι απίθανο ότι η Ελλάδα θα ανακτήσει την πρόσβαση στην αγορά έως το τέλος της εκτεταμένης δεύτερου προγράμματος. Ο αγώνας για να συμφωνήσουν φορολογικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, η θερμαινόμενη ρητορική που έχει κατά καιρούς συνοδεύεται συζητήσεις αυτής της εβδομάδας, και λαϊκή αντίθεση στη λιτότητα στην Ελλάδα, δείχνουν ότι η διαπραγμάτευση ενός τρίτου προγράμματος (ή ισοδύναμο) θα είναι δύσκολο, με επαναλαμβανόμενες κινδύνων απώλειας της εμπιστεύονται ανάμεσα στην Ελλάδα και τους επίσημους πιστωτές της. 

Η παρατεταμένη αβεβαιότητα έχει γίνει μόνιμη ζημιά στην ελληνική οικονομία. Το χτύπημα στο επενδυτών, των καταναλωτών, και η εμπιστοσύνη των καταθετών θα μπορούσε να ωθήσει την οικονομία από τη στασιμότητα της συρρίκνωσης (που προβλέπεται μηδενική ανάπτυξη το τρέχον έτος). Πιστεύουμε ότι η οικονομική κατάσταση των ελληνικών τραπεζών έχει επιδεινωθεί περαιτέρω κατά τη διάρκεια 2015 και να προβλέψει ότι το τέλος Ιουνίου οικονομικές καταστάσεις θα δείξει αρνητικές τάσεις στην ποιότητα του χαρτοφυλακίου, τη ρευστότητα και των πιο βασικών χρηματοοικονομικών δεικτών.

Η χρηματοδότηση και ρευστότητα προφίλ θα έχουν επιδεινωθεί σημαντικά λόγω αναλήψεις καταθέσεων, και το τραπεζικό σύστημα είναι πλήρως εξαρτημένες από την συνέχιση της ELA. Η Τράπεζα της Ελλάδα ανέφερε EUR38bn των αποσύρσεων καταθέσεων τομέα από τα τέλη Νοεμβρίου του 2014 και το τέλος Μαΐου 2015, και αποσύρσεις έχουν κλιμακωθεί. 

Δημοσιεύματα του Τύπου ανέφεραν ότι χτύπησε καθημερινή υψηλά επίπεδα του EUR1bn-EUR2 δισ φορές κατά το τελευταίο δεκαπενθήμερο. ELA είναι η μοναδική πηγή της νέας χρηματοδότησης για τις τράπεζες.Συγκέντρωση και εξάρτηση από τους κινδύνους για τις τράπεζες είναι υψηλές, ενώ οποιαδήποτε κίνηση από την ΕΚΤ να ακυρώσει ή να περιορίσει ΕΛΑ χρήση θα μπορούσε να αναγκάσει τις τράπεζες να θέτουν περιορισμούς στις αναλήψεις καταθέσεων. 

Θα δείτε πιθανώς αυτό ως μια περιορισμένη προεπιλογή από τις τράπεζες. Περιμένουμε να δούμε μια ακίδα στο απομειωμένων δανείων στο τέλος Ιουνίου, όπως δανειολήπτες, ιδιώτες και εταιρίες, μπορεί να παρακρατηθεί αποπληρωμές των δανείων καθώς περιμένουν νέα για τις  κρατικές διαπραγματεύσεις. 
Μας ελληνικών κυριαρχικών Long-Term Εκδότη Προεπιλογή αξιολόγηση «CCC» υποδηλώνει ότι η χρεοκοπία στις ιδιωτική κρατικά ομόλογα είναι μια πραγματική δυνατότητα. Ομοίως ελληνική τράπεζα τα idR μας «CCC» και μας «CCC» Βαθμολογίες Βιωσιμότητα αντανακλούν τις πιέσεις σχετικά με τη χρηματοδότηση και τη ρευστότητα, και τον κίνδυνο υλικό για την ποιότητα του ενεργητικού και τη φερεγγυότητα και την άποψή μας ότι ο κίνδυνος αποτυχίας σε αυτές τις τράπεζες είναι μια πραγματική δυνατότητα. 


Το παραπάνω άρθρο αρχικά εμφανίστηκε ως μια θέση στην αγορά πιστώσεων σελίδα σχολιασμό Fitch Wire. Το αρχικό άρθρο μπορεί να έχει πρόσβαση σε www.fitchratings.com. Όλες οι απόψεις που εκφράζονται είναι εκείνες της Fitch Ratings. ALL FITCH :HTTP://FITCHRATINGS.COM/UNDERSTANDINGCREDITRATINGS