Tuesday, January 26, 2016

Παρά την οικονομική ανάκαμψη της Κύπρου...οι Κυπριακές Τράπεζες παραμένουν αδύναμες λόγω της ποιότητας του δανειακού τους χαρτοφυλακίου, και της εξάρτησής τους από τον ELA......

                                                     Report  Moody΄s

 Παρά την οικονομική ανάκαμψη, η Τράπεζα της Κύπρος και η ποιότητα των δανείων της Ελληνικής Τράπεζας θα παραμείνει αδύναμη το 2016

Global Credit Έρευνα - 26 Ιανουαρίου, 2016

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης...

Λεμεσός, 26, Ιανουαρίου, 2016 -  Η οικονομία βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης και  υποστηρίζει την ανάκτηση των οφειλών και την εμπιστοσύνη των καταθετών, στη Τράπεζα της Κύπρου "(καταθέσεις caa3 σταθερή, βασική caa3 πιστοληπτική αξιολόγηση) και της Ελληνικής Τράπεζας (Caa2 σταθερή? Caa3) εξαιρετικά αδύναμη ποιότητα του δανειακού χαρτοφυλακίου μόνο σταδιακά θα βελτιωθεί το 2016, η Moodys Investors Service είπε σε μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.



"Η οικονομική ανάκαμψη και μια σειρά από νέα νομοθετικά μέτρα για να βοηθήσει τους δανειστές είσπραξη οφειλομένων δανείων είναι η βελτίωση της Τράπεζας της Κύπρος» και τις προοπτικές αναδιάρθρωσης της Ελληνικής Τράπεζας, όροι χρηματοδότησης καθώς και την κερδοφορία τους. Ωστόσο, τα μεγάλα αποθέματα των προβληματικών δανείων θα χρειαστούν αρκετά χρόνια για να λειτουργούν μέσω, με την αδύναμη αγορά ακινήτων αναστέλλει τις πωλήσεις ασφαλειών, "λέει η Μελίνα Skouridou, αναλυτής της Moody και συντάκτης της έκθεσης.



Έκθεση Moody, με τίτλο "Τράπεζα της Κύπρος, Σύγκριση Peer Ελληνική Τράπεζα: Παρά τη βελτίωση Αναδιαρθρώσεις και Χρηματοδότηση, Ασθενής ποιότητα του ενεργητικού Ζυγίζει για τα πιστωτικά Προφίλ" είναι διαθέσιμη στις www.moodys.com. Η έκθεση του οργανισμού αξιολόγησης είναι μια ενημέρωση για τις αγορές και δεν αποτελεί πράξη αξιολόγησης.



Λόγω της αυξημένης οικονομικής δραστηριότητας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταθετών, οι καταθέσεις πελατών αρχίζουν να ξαναχτίσουν σταδιακά. Παρά το γεγονός ότι μειώνεται σταθερά, Τράπεζα της Κύπρος εξακολουθεί να εξαρτάται από την  επείγουσα παροχή ρευστότητας, ενώ η Ελληνική Τράπεζα που αντιμετωπίζει λιγότερες εκροές κατά τη διάρκεια της κρίσης και διατηρεί μια ισχυρότερη καταθέσεων με βάση το προφίλ χρηματοδότησης.



Τράπεζα της Κύπρος, η κυρίαρχη τράπεζα από το μερίδιο αγοράς, είναι μπροστά όσον αφορά την αναδιάρθρωση και την ανάκτηση σε προβληματικά δάνεια. Ως αποτέλεσμα, η κερδοφορία της, η οποία επωφελείται επίσης από ανακτήσεις από τις μειωμένες περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε όταν ανέλαβε τις εγχώριες επιχειρήσεις της Λαϊκής το 2013, ανακάμπτει με ταχύτερους ρυθμούς. Ωστόσο, τα κέρδη των δύο τραπεζών θα παραμείνει σε μέτρια επίπεδα τα επόμενα χρόνια, καθώς δημιουργήσουν χαμηλά επίπεδα τους διατάξεις.



Αντιπροσωπεύουν περίπου το 41% ​​των προβληματικών δανείων, προβλέψεις για επισφαλή δάνεια των τραπεζών να παρέχουν ένα περιορισμένο ρυθμιστικό για την κάλυψη ζημιών από την υψηλή τους απόθεμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, που συνεχίζει να αποτελεί κίνδυνο για τα επίπεδα του κεφαλαίου τους. Ο δείκτης των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο σύνολο των χορηγήσεων, ο οποίος διαμορφώθηκε σε 56,9% του συνόλου των χορηγήσεων για την Ελληνική Τράπεζα και 52,5% για την Τράπεζα της Κύπρος το Σεπτέμβριο του 2015, θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα στο προβλέψιμο μέλλον.



Οι συνδρομητές μπορούν να έχουν πρόσβαση την έκθεση σε:



πηγή https://www.moodys.com/

Μελίνα Skouridou, CFA
Αναλυτής  Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα Ομάδα
Moody της Investors Service Κύπρος Λτδ
Kanika Επιχειρηματικό Κέντρο
319 Λεωφόρο 28η Οκτώβρη
Τ.Θ. 53205
Λεμεσός 3301 CY
Κύπρος
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ: 44 20 7772 5456
ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ: 44 20 7772 5454