Wednesday, February 3, 2016

Με πτώση αναμένεται το άνοιγμα των Ευρωπαϊκών αγορών...

Σχόλιο Αγοράς...

Reuters

3η Φεβρουαρίου Τα  Ευρωπαϊκά παράγωγα έπεσαν την Τετάρτη, και πιέζεται προς τα κάτω από την αδυναμία των τιμών του πετρελαίου που είχε αντίκτυπο και σε άλλες αγορές μετοχών στην Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

DAX 30 futures


Τα ΣΜΕ σε μπλε-chip της ευρωζώνης Euro Stoxx 50, στον DAX της Γερμανίας, της Γαλλίας  τον CAC και της Βρετανίας τον  FTSE  είναι όλα κάτω από μεταξύ 0,5-0,7 τοις εκατό.

Οι Ασιατικές μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη, καθώς οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν για τρίτη ημέρα, ωθώντας τους επενδυτές να αναζητήσουν καταφύγιο σε ασφαλή περιουσιακά στοιχεία ωθώντας  ομόλογα και χρυσό σε υψηλά πολλών μηνών.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου με εκτεταμένες απώλειες σε μια τρίτη συνεδρία την Τετάρτη, καθώς των ΗΠΑ τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε περισσότερο από μισό δισεκατομμύριο βαρέλια και το Ιράν να σχεδιάζει να αυξήσει τις εξαγωγές από το Μάρτιο.

Ο δείκτης  FTSEurofirst έπεσε 2 τοις εκατό την Τρίτη, έχοντας κλείσει 0,2 τοις εκατό ασθενέστερα τη Δευτέρα. Ο δείκτης είναι κάτω από 8,5 τοις εκατό μέχρι στιγμής φέτος, με τις παγκόσμιες χρηματιστηριακές αγορές να έχουν πληγεί από τις ανησυχίες για την επιβράδυνση στην Κίνα, η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο και ένα σημαντικό καταναλωτή του πετρελαίου και των μετάλλων.



Με ισχυρές απώλειες ολοκλήρωσε την συνεδρίαση χθες ο DAX 30 κινούμενος κάτω από την στήριξη της ΕΜΑ 9... με την επόμενη στήριξη να εντοπίζεται στις 9,400μ...




πηγή στοιχείων http://www.reuters.com/