Thursday, December 8, 2016

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α - Η αγορά παραμένει bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο.. .

Γενικός Δείκτης Τιμών Χ.Α.Α. - Athens General Composit Index

Καλημέρα Ελλάδα  .. Εκρηκτική άνοδος σημειώθηκε χθες στις αγορές με το επίκεντρο να εντοπίζεται στον Ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο εν αναμονή των ανακοινώσεων σήμερα από την ΕΚΤ .. Θα πρέπει ωστόσο να σημειωθεί ότι οι αγορές κινήθηκαν περισσότερο αντανακλαστικά καθώς έσπασαν μεσοπρόθεσμες αντιστάσεις με αποτέλεσμα το μαζικό  κλείσιμο short θέσεων  .. και λιγότερο βασιζόμενες σε κάποιο ισχυρό οικονομικό θετικό νέο ... με αποτέλεσμα εν αναμονή των ανακοινώσεων να αυξηθεί κατακόρυφα η μεταβλητότητα...


Σε εσωτερικό επίπεδο ... όχι μόνο δεν διαφαίνεται κάποιο θετικό νέο ... απεναντίας υπάρχει μία στασιμότητα ή οποία για άλλη μία φορά θα μας οδηγήσει στο γνωστό σκηνικό της πολιτικής διαπραγμάτευσης σε κάποια μελλοντική σύνοδο κορυφής .. με τους δείκτες των ταμειακών αποθεμάτων υπό του μηδενός ... και το ενδεχόμενο αυτή την φορά να μην ακούσουμε το θρυλικό ... ναι σε όλα ... αλλά δεν συμφωνώ ... αλλά μόνο το δεν συμφωνώ .. μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για μία πολιτική απόδραση από τον παραλογισμό του ναι σε όλα και την δημοκοπική εκμηδένιση  ... Ας ρίξουμε όμως μία ματιά στην κίνηση της αγοράς ... Η αγορά εξακολουθεί να κινείται πάνω από το Kumo του σύννεφου ichimoku παραμένοντας bullish σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο . 





Θα πρέπει όμως να ληφθεί υπόψιν ότι , Η μεσοπρόθεσμη τάση παραμένει θετική  καθώς ο ταλαντωτής Senkou Span Α (μπλε γραμμή 26 ημ. ),  έδωσε αλλαγή τάσης στις 582,50 μ καθώς έχει κόψει ανοδικά  τον ταλαντωτή Senkou Span Β ( κόκκινη γραμμή 52 ημ.) ... διατηρώντας την ανοδική τάση παρά τα πρώιμα σημάδια διόρθωσης που εμφάνισε τις προηγούμενες ημέρες ..


 Η  προσοχή είναι στραμμένη στον ταλαντωτή Chikou Span ( πράσινη γραμμή ) ο οποίος έχει δώσει ισχυρή ανοδική  γωνία απόκλισης ..  διατηρώντας την βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση παρά την εναλλαγή που παρουσίασε .. χαρακτηριστικό της μεταβλητότητας  .. 


Ο ταλαντωτής  Tenkan-sen ( μαύρη γραμμή 9 ημ . ) εξακολουθεί να κινείται πάνω από τον Kijun-sen ( κόκκινη λεπτή γραμμή 26 ημ. ) .. και  να διατηρεί ανοδική  τάση ...  με ήπιες  αποκλίσεις ..

Ο δείκτης fast stochastic από το επίπεδο στήριξης των 51 -63 μ έδωσε αλλαγή τάσης προ διαθέτοντας για περαιτέρω ανοδική κίνηση  έχοντας όμως εισέλθει σε  υπερ αγορασμένα επίπεδα τιμών .. προειδοποιώντας για αυστηρά stop loss ... καθώς η συνέχεια της ανοδικής τάσης θα κριθεί στην συμπεριφορά του δείκτη με την διαγώνια αντίσταση στις 645,16 μ ... και τις εξελίξεις ...


Όλα τα σχόλια, και οι αναρτήσεις που περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα bankstrade by sot ark υπάρχουν με σκοπό τη γενική ενημέρωση των αναγνωστών και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί συμβουλή ή σύσταση ή πρόταση ή προτροπή ή παρότρυνση για οποιουδήποτε είδους αγοραπωλησία ή επένδυση. Με την χρήση της ιστοσελίδας, bankstrade by sot ark, υποχρεούστε να λάβετε γνώση των ΟΡΩΝ ΧΡΗΣΗΣ της.