Thursday, July 9, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών..,σε σωστό δρόμο κινούνται οι ενέργειες της Ελληνικής κυβέρνησης......ηρεμούν οι αγορές.....αισιοδοξία για συμφωνία..

(Reuters) - 

Οι Ευρωπαϊκές  μετοχές επικεφαλής για  υψηλότερη άνοιγμα  την Πέμπτη, με ορισμένους επενδυτές  να στοιχηματίζουν ότι οι διεθνείς πιστωτές στην Ελλάδα θα εξετάσουν  θετικά τις προτάσεις μεταρρύθμισης της  Ελλάδας και τελικά, θα συμφωνήσουν σε μια συμφωνία χρέους.

Σε μια ομιλία του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε για μια δίκαιη συμφωνία αφού οι ηγέτες της ΕΕ του έδωσαν  πέντε ημέρες να έρθει με  πειστικές μεταρρυθμίσεις.


Η ελληνική κυβέρνηση υπέβαλε αίτηση στην Ευρωπαϊκό Μηχανισμό  Σταθερότητας ταμείο διάσωσης, προκειμένου  να δανείσει ένα απροσδιόριστο ποσό "να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του χρέους στην Ελλάδα και να εξασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» και υποσχέθηκε , ότι θα αρχίσουν να εφαρμόζουν τα μέτρα φορολογίας και περικοπής των συντάξεων.

"Οι ευρωπαϊκές μετοχές θα ξεκινήσουν  με κέρδη σήμερα το πρωί, καθώς οι έμποροι εξακολουθούν να αξιολογούν   τις διαβεβαιώσεις ότι ο Alex Τσίπρας θα υποβάλουν μια αξιόπιστη σειρά μεταρρυθμίσεων για να εξασφαλιστεί τόσο αναγκαία μετρητά," είπε το Capital Group του Λονδίνου σε μια σημείωση.

Τα Futures για το δείκτη Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX, CAC της Γαλλίας και της Βρετανίας FTSE 100 ήταν 0,5 έως 0,8 τοις εκατό υψηλότερο από το 0613 GMT.

Ο Euro STOXX 50 της ευρωζώνης, της Γερμανίας DAX και FTSE MIB της Ιταλίας αυξήθηκε 0,8
έως 2,1 τοις εκατό κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
πηγή http://www.reuters.com/