Tuesday, July 7, 2015

Ευρωπαϊκοί παράγοντες που θα πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές πριν το άνοιγμα των αγορών.. σταθεροποιητικό άνοιγμα αναμένετε...

Reuters

ΛΟΝΔΙΝΟ, 7 Ιουλίου 

Οι Ευρωπαϊκές μετοχές αναμένονται να  σταθεροποιηθούν  την Τρίτη μετά από τις απώλειες  στην προηγούμενη συνεδρίαση, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται  στις συνομιλίες  πάνω από την Ελληνική κρίση χρέους στη σύνοδο κορυφής της ζώνης του ευρώ αργότερα μέσα στην ημέρα.


 Στη  ζώνη του ευρώ τα  blue-chip του Euro Stoxx 50 υποχώρησαν  2,2 τοις εκατό σε Δευτέρα, με τον πανευρωπαϊκό FTSEurofirst 300 κάτω από 1,1 τοις εκατό. 
Ο πτώσεις σημειώθηκαν  μετά που η Ελλάδα απέρριψε τους όρους λιτότητας για ένα οικονομικό πρόγραμμα σωτηρίας σε ένα δημοψήφισμα την Κυριακή, αν και οι έμποροι, δήλωσαν πως  η πτώση ήταν σχετικά συγκρατημένη.

 Η Γαλλία και η Γερμανία δήλωσαν  στην Ελλάδα τη Δευτέρα πως πρέπει  να καταλήξει σε σοβαρές προτάσεις με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών για οικονομική βοήθεια και η  Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποφάσισε να κρατήσει μια σφιχτή λαβή για χρηματοδότηση στις Ελληνικές τράπεζες, αυξάνοντας την πίεση στον Έλληνα Πρωθυπουργό  Αλέξη Τσίπρας, πριν τη σύνοδο της Τρίτης. 

 Πολλές Διεθνείς τράπεζες βλέπουνε τώρα μια μεγαλύτερη πιθανότητα έξοδο της Ελλάδας  από το ευρώ από ό, τι να παραμείνει  σε αυτό, ωστόσο, ορισμένοι αναλυτές ήταν απαισιόδοξοι σχετικά με τις πιθανότητες την πρόοδο των συνομιλιών. "Ενώ οι Ευρωπαίοι υπουργοί Οικονομικών συμφώνησαν να συνέλθουν  σήμερα για να εξετάσουν  κάποιες  νέες Ελληνικές προτάσεις ... είναι απίθανο να είναι πιο αποδεκτές  σήμερα από ό, τι θα ήταν  την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ο "Michael Hewson, επικεφαλής των αναλυτών της αγοράς σε CMC Αγορές

Τα  Futures στο Euro Stoxx 50, της Γερμανίας DAX, CAC της Γαλλίας και FTSE 100 της Βρετανίας ήταν σταθερά  έως 0,3 τοις εκατό υψηλότερο σε 0610 GMT.

πηγή http://www.reuters.com/