Sunday, July 26, 2015

Τα DTAS (μεταφορά των ζημιών που βασίζονται σε μελλοντικά κέρδη) των Ελληνικών Τραπεζών, θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης ζημιών, και εξαρτάται εν μέρει από την πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης.... 2 τα βασικά σενάρια......Fitch Ratings

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης,,,,

24, ΙΟΥΛΊΟΥ 2015 11:04 ΠΜ GMT / UTC

Fitch: Οι Ελληνικές  Τράπεζες  για την ανακεφαλαιοποίηση τους  εξαρτώνται από τα  DTA


Σύνδεση με την έκθεση της Fitch Ratings »: ανακεφαλαιοποίησης των Ελληνικών Τραπεζών

Fitch Ratings-Λονδίνο-24, Ιούλιου του 2015: συνολικά EUR25bn των νέων κεφαλαίων που προορίζονται για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο στην Κατάσταση Σύνοδου Κορυφής της Ευρωζώνης της 12ης Ιουλίου θα πρέπει να είναι επαρκής, εκτός αν οι αναβαλλόμενες φορολογικές απαιτήσεις (DTA) παύει να λογίζεται ως πρωτογενές κεφάλαιο, λέει η Fitch Ratings σε έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα.


 Συγκεντρωτικά αναβαλλόμενου φόρου πιστωτικών επιλέξιμες DTAS της στην Ελλάδα τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες, οι οποίες έχουν από κοινού μερίδιο αγοράς 96%, αντιπροσώπευε το 45% του κοινού κεφαλαίου κοινών μετοχών τους 1 ( CET1) από το τέλος του 2014. Ενώ η βασική μας υπόθεση είναι ότι η υφιστάμενη, ευνοϊκή μεταχείριση των ρυθμιστικών DTAS θα συνεχιστεί, καθώς οι τράπεζες υπολογίζουν υποχρεωτικές ελάχιστες Πυλώνα 1 του κεφαλαίου, υπάρχει σημαντική αβεβαιότητα και υπάρχει περιθώριο εντός του εποπτικού πλαισίου του Πυλώνα 2, το οποίο παρέχει τις ρυθμιστικές αρχές με πρόσθετα εργαλεία για την αξιολόγηση της επάρκειας του κεφαλαίου των τραπεζών, να υιοθετήσει μια πιο σκληρή προσέγγιση. δική μέτρο το μετοχικό κεφάλαιο της Fitch αφαιρεί DTAS που αφορούν τη μεταφορά των ζημιών που βασίζονται σε μελλοντικά κέρδη.

 . Σε σύγκριση, μετατρέψιμο DTAS θα πρέπει να έχουν μεγαλύτερη ικανότητα απορρόφησης ζημιών, αλλά δεν έχουν δοκιμαστεί και εξαρτάται εν μέρει από την πιστοληπτική ικανότητα της κυβέρνησης Η εισροή έως EUR25bn νέων κεφαλαίων είναι σημαντική - σχεδόν το 88% των σημερινών ιδίων κεφαλαίων στο σύστημα - αλλά αν αυτό θα είναι αρκετό εξαρτάται, εν μέρει, για το κατά πόσον το υφιστάμενο κεφάλαιο των τραπεζών να απορροφήσουν τις δυνητικά σημαντικές ζημίες που ενδέχεται να αποκαλυφθεί όταν η ΕΚΤ ολοκληρώνει την επανεξέταση από τις μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας μετά το καλοκαίρι. Αναλύσαμε δύο σενάρια ακραίων καταστάσεων. 

Το πρώτο προϋποθέτει την αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των EUR25bn να συλλάβει ευρύτερο ορισμό της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΒΑ) των μη εξυπηρετούμενων ανοίγματα (NPE), η οποία είναι πιο σκληρή από ό, τι το που χρησιμοποιούνται συνήθως σχήμα δάνεια διαταραχή, μια αύξηση στην απώλεια δανείων Αποθεματικό κάλυψη έως 60 % από 50%, αναπροσαρμογή αξίας 20% επί τίτλων του Ελληνικού Δημοσίου που διακρατούνται από τις τράπεζες και στόχο CET1 αναλογία 12%. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, εκτιμούμε ότι οι τράπεζες θα απαιτούσε EUR11.2bn νέων κεφαλαίων.

 Η δεύτερη, πιο σοβαρή, φέρνει το σενάριο απομειωμένων δανείων των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την ΝΡΕ και την εκτέλεση forborne ανοίγματα που αναφέρθηκαν από τις κυπριακές τράπεζες από τον Απρίλιο του 2015. Εκτιμούμε ένα κεφαλαιακό έλλειμμα της τάξης του EUR15.9bn πλαίσιο αυτού του σεναρίου.Σενάριο αποτελέσματα είναι πολύ ευαίσθητα σε ένα ευρύ φάσμα των υποθέσεων, η σημαντικότερη των οποίων είναι η θεραπεία του DTAS. Αν αυτά δεν περιλαμβάνονται πλήρη πίστωση των ιδίων κεφαλαίων, η τρέχουσα EUR25bn που προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες θα μπορούσαν, σύμφωνα με τα σενάρια μας, υπολείπονται του συνολικού κεφαλαίου πρέπει σε όλες τις τέσσερις τράπεζες για να αποκαταστήσουν σχέσεις τους CET1 έως 12%, με τις εκτιμώμενες ανάγκες κεφαλαίου σύμφωνα με το πρώτο σενάριο έως περίπου EUR30bn και μέχρι EUR37bn στο πλαίσιο του δεύτερου σεναρίου. 

Ο πρόεδρος του ενιαίου εποπτικού μηχανισμού, Daniele Nouy, ​​έχει συχνά εγείρει ανησυχίες σχετικά με το βαθμό στον οποίο οι εθνικές διακριτική ευχέρεια επιτρέπει στα βαριά εξάρτηση από DTAS και είναι αβέβαιο κατά πόσον η ΕΚΤ . θα συνεχίσουν να επιτρέπουν την ένταξή τους στα εποπτικά ίδια κεφάλαια στην τρέχουσα μορφή του μακροπρόθεσμα Η έκθεση, με τίτλο «ανακεφαλαιοποίηση των Ελληνικών Τραπεζών: Επάρκεια των EUR25bn πακέτο ανακεφαλαιοποίησης Εξαρτάται από την εγχώρια αγορά επεξεργασίας» και  είναι διαθέσιμο σε www.fitchratings.com.


πηγή https://www.fitchratings.com/