Δελτίο Τύπου
Υποτονική ζήτηση, μειωμένες Προοπτικές
Ιανουάριος 2016
Η παγκόσμια ανάπτυξη, που σήμερα εκτιμάται σε 3,1 τοις εκατό το 2015, να ανέλθει στο 3,4 τοις εκατό το 2016 και 3,6 τοις εκατό το 2017. Η παραλαβή της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας αναμένεται να είναι πιο σταδιακή από ό, τι στον Οκτώβριο του 2015 World Economic Outlook (WEO), ιδίως στις αναδυόμενες αγορά και αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Στις προηγμένες οικονομίες, μια μικρή και άνιση ανάκαμψη αναμένεται να συνεχιστεί, με σταδιακή περαιτέρω συρρίκνωση των αποκλίσεων της παραγωγής. Η εικόνα για την αναδυόμενη αγορά και αναπτυσσόμενες οικονομίες είναι διαφορετικές, αλλά σε πολλές περιπτώσεις δύσκολη. Η επιβράδυνση και την επανεξισορρόπηση της κινεζικής οικονομίας, χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, και τα στελέχη σε ορισμένες μεγάλες αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς θα συνεχίσει να επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές ανάπτυξης στην 2016-17.
Η προβλεπόμενη αύξηση στην ανάπτυξη μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, παρά τη συνεχιζόμενη επιβράδυνση στην Κίνα, κατά κύριο λόγο αντανακλά τις προβλέψεις για σταδιακή βελτίωση των ρυθμών ανάπτυξης στις χώρες που σε δεινή οικονομική θέση, ιδίως τη Βραζιλία, τη Ρωσία και ορισμένες χώρες της Μέσης Ανατολής, αν και ακόμη και Αυτό προβλέπεται μερική ανάκαμψη θα μπορούσε να ματαιωθεί από νέες οικονομικές ή πολιτικές κρίσεις.
Οι κίνδυνοι για τις παγκόσμιες προοπτικές παραμένουν καθοδικοί και αφορούν τις συνεχιζόμενες προσαρμογές στην παγκόσμια οικονομία: μια γενικευμένη επιβράδυνση στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς, επανεξισορρόπηση της Κίνας, χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, και η σταδιακή έξοδο από την εξαιρετικά διευκολυντική νομισματική κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες.Εάν αυτές οι βασικές προκλήσεις δεν αντιμετωπίζονται με επιτυχία, η παγκόσμια ανάπτυξη θα μπορούσε να εκτροχιαστεί.
Πρόσφατες Εξελίξεις
Το 2015, η παγκόσμια οικονομική δραστηριότητα παρέμεινε υποτονική. Η αύξηση των αναδυόμενων αγορών και των αναπτυσσόμενων οικονομιών, ενώ εξακολουθούν να αντιπροσωπεύουν πάνω από το 70 τοις εκατό της παγκόσμιας ανάπτυξης υποχώρησε για πέμπτη συνεχή χρονιά, ενώ μια μικρή ανάκαμψη συνεχίστηκε στις προηγμένες οικονομίες. Τρεις βασικές μεταβάσεις συνεχίσει να επηρεάζει τις παγκόσμιες προοπτικές: (1) η σταδιακή επιβράδυνση και την επανεξισορρόπηση της οικονομικής δραστηριότητας στην Κίνα μακριά από την επένδυση και την κατασκευή προς κατανάλωση και υπηρεσιών, (2) μείωση των τιμών της ενέργειας και άλλων βασικών εμπορευμάτων, και (3) τη σταδιακή σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες στο πλαίσιο ενός ελαστικού ανάκαμψης των ΗΠΑ και πολλές άλλες μεγάλες προηγμένη οικονομία οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν να χαλαρώσει τη νομισματική πολιτική.
Η συνολική ανάπτυξη στην Κίνα εξελίσσεται σε γενικές γραμμές όπως είχε προβλεφθεί, αλλά με μια ταχύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση των εισαγωγών και των εξαγωγών, αντανακλώντας εν μέρει των χαμηλότερων επενδύσεων και της μεταποιητικής δραστηριότητας. Οι εξελίξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις ανησυχίες της αγοράς σχετικά με τις μελλοντικές επιδόσεις της κινεζικής οικονομίας, έχουν δευτερογενείς επιπτώσεις σε άλλες οικονομίες μέσω εμπορικών διαύλων και ασθενέστερων τιμών των βασικών εμπορευμάτων, καθώς και μέσω της μείωσης της εμπιστοσύνης και την αύξηση της μεταβλητότητας στις χρηματοπιστωτικές αγορές. Μεταποιητική δραστηριότητα και το εμπόριο εξακολουθούν να είναι ανεπαρκείς σε παγκόσμιο επίπεδο, γεγονός που αντανακλά όχι μόνο τις εξελίξεις στην Κίνα, αλλά και υποτονική παγκόσμια ζήτηση και τις επενδύσεις γενικότερα, μεταξύ άλλων, μια μείωση των επενδύσεων σε εξορυκτικές βιομηχανίες.Επιπλέον, η δραματική μείωση των εισαγωγών σε ορισμένες αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες οικονομίες σε δεινή οικονομική θέση, επίσης, ζυγίζει σε μεγάλο βαθμό από το παγκόσμιο εμπόριο.
Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί αισθητά από το Σεπτέμβριο του 2015, αντανακλώντας τις προσδοκίες των διαρκών αυξήσεων στην παραγωγή από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) μέλη εν μέσω συνεχιζόμενης παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου σε περίσσεια της κατανάλωσης πετρελαίου. 1 αγορών συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης επί του παρόντος προτείνουν μόνο μέτριες αυξήσεις των τιμών σε 2016 και 2017. Οι τιμές των άλλων βασικών εμπορευμάτων, κυρίως μέταλλα, έχουν μειωθεί επίσης.
Οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου να καταπονήσει τις δημοσιονομικές θέσεις των εξαγωγέων καυσίμων και ζυγίζουν τις προοπτικές ανάπτυξής τους, ενώ η στήριξη της ζήτησης των νοικοκυριών και μείωση του επιχειρηματικού κόστους ενέργειας σε εισαγωγείς, ιδίως στις προηγμένες οικονομίες, όπου οι μειώσεις των τιμών πλήρως μετακυλίεται στους τελικούς χρήστες. Αν και η μείωση των τιμών του πετρελαίου που οφείλεται στην αύξηση της προσφοράς πετρελαίου θα πρέπει να στηρίξει την παγκόσμια ζήτηση δοθεί μεγαλύτερη τάση να ξοδεύουν σε εισαγωγείς πετρελαίου σε σχέση με εξαγωγείς πετρελαίου, υπό τις παρούσες συνθήκες διάφοροι παράγοντες έχουν μετριαστεί η θετική επίδραση της μείωσης των τιμών του πετρελαίου. Πρώτον και κύριον, οικονομικές πιέσεις σε πολλές χώρες εξαγωγείς πετρελαίου να μειώσει την ικανότητά τους να εξομαλύνουν το σοκ, που συνεπάγεται μια αρκετά μεγάλη μείωση της εγχώριας ζήτησης.Η πτώση των τιμών του πετρελαίου έχει σημαντικές επιπτώσεις στις επενδύσεις στον κλάδο της εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου, επίσης, αφαιρώντας από την παγκόσμια συνολική ζήτηση. Τέλος, η παραλαβή της κατανάλωσης στην εισαγωγείς πετρελαίου ήταν μέχρι σήμερα κάπως ασθενέστερη από ό, τι αποδεικτικά στοιχεία από το παρελθόν επεισόδια της πτώσης των τιμών του πετρελαίου θα μπορούσε να προτείνει, ενδεχομένως, αντανακλώντας τη συνεχιζόμενη απομόχλευση σε ορισμένες από αυτές τις οικονομίες. Περιορισμένη μετακύλιση των μειώσεων των τιμών για τους καταναλωτές μπορεί επίσης να ήταν ένας παράγοντας σε πολλές αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες οικονομίες.
Χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής στη ζώνη του ευρώ και την Ιαπωνία προχωρεί σε μεγάλο βαθμό όπως προβλεπόταν προηγουμένως, ενώ το Δεκέμβριο του 2015, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ ήρε το επιτόκιο των ομοσπονδιακών κεφαλαίων από το μηδέν κάτω φράγμα. Συνολικά, οικονομικές συνθήκες εντός προηγμένες οικονομίες εξακολουθούν να είναι πολύ χαλαρή.Προοπτικές της σταδιακής αύξησης των επιτοκίων πολιτικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και τις περιόδους της οικονομικής αστάθειας εν μέσω ανησυχιών για τις αναδυόμενες προοπτικές ανάπτυξης της αγοράς συνέβαλαν στην αυστηρότερη εξωτερικές χρηματοοικονομικές συνθήκες, η μείωση των ροών κεφαλαίων και περαιτέρω υποτιμήσεις των νομισμάτων σε πολλές αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς.
Ο γενικός πληθωρισμός γενικά κινήθηκαν πλαγίως στις περισσότερες χώρες, αλλά με ανανεωμένη μειώσεις των τιμών των βασικών εμπορευμάτων και την αδυναμία της παγκόσμιας κατασκευή βάρους στις τιμές εμπορεύσιμων αγαθών », είναι πιθανό να μαλακώσει ξανά. Πυρήνας του πληθωρισμού παραμένει αρκετά κάτω από τους στόχους του πληθωρισμού στις προηγμένες οικονομίες. Μικτή εξέλιξη του πληθωρισμού στις αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς αντανακλά τις αντικρουόμενες επιπτώσεις της ασθενούς εγχώριας ζήτησης και χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων σε σχέση με αξιοσημείωτη υποτιμήσεις των νομισμάτων τους κατά το παρελθόν έτος.
Η ενημερωμένη πρόβλεψη
Η παγκόσμια ανάπτυξη θα ανέλθει στο 3,4 τοις εκατό το 2016 και 3,6 τοις εκατό το 2017.
Προηγμένες οικονομίες
Η ανάπτυξη στις προηγμένες οικονομίες προβλέπεται να αυξηθεί κατά 0,2 εκατοστιαίες μονάδες το 2016 σε 2,1 τοις εκατό, και κρατήστε σταθερά το 2017. Συνολικά δραστηριότητα παραμένει ανθεκτική στις Ηνωμένες Πολιτείες, με την υποστήριξη ακόμα εύκολος-οικονομικές συνθήκες και την ενίσχυση των αγορών κατοικιών και εργασίας, αλλά με δολάριο Δύναμη ζύγισης για τη μεταποιητική δραστηριότητα και χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου περιορίζοντας τις επενδύσεις σε κατασκευές και τον εξοπλισμό των ορυχείων. Στη ζώνη του ευρώ, ισχυρότερη ιδιωτική κατανάλωση υποστηρίζεται από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου και εύκολη οικονομικές συνθήκες ισοσκελίζουν την αποδυνάμωση των καθαρών εξαγωγών. Η ανάπτυξη στην Ιαπωνία αναμένεται επίσης να εδραιώσει το 2016, στο πίσω μέρος της δημοσιονομικής στήριξης, χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, διευκολυντική οικονομικές συνθήκες, και την αύξηση των εισοδημάτων.
Αναδυόμενων Αγορών και αναπτυσσόμενες οικονομίες
Η ανάπτυξη στην αναδυόμενη αγορά και αναπτυσσόμενες οικονομίες προβλέπεται να αυξηθεί από 4 τοις εκατό το 2015, το χαμηλότερο επίπεδο από την οικονομική κρίση του 2008-09, σε 4,3 και 4,7 τοις εκατό το 2016 και το 2017, αντίστοιχα.
Η ανάπτυξη στην Κίνα αναμένεται να επιβραδυνθεί στο 6,3 τοις εκατό το 2016 και 6,0 τοις εκατό το 2017, αντανακλώντας κυρίως τη μικρότερη αύξηση των επενδύσεων καθώς η οικονομία συνεχίζει να αποκαταστήσει την ισορροπία. Ινδία και την υπόλοιπη την αναδυόμενη Ασία γενικά προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται με υψηλό ρυθμό, αν και με ορισμένες χώρες που αντιμετωπίζουν ισχυρή άνεμοι από την Κίνα για την οικονομική εξισορρόπηση και την παγκόσμια παραγωγή αδυναμία.
Συνολικό ΑΕΠ στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική είναι τώρα αναμένεται να συρρικνωθεί το 2016, καθώς, αν και σε μικρότερο ποσοστό από ό, τι το 2015, παρά τη θετική ανάπτυξη στις περισσότερες χώρες της περιοχής. Αυτό αντικατοπτρίζει την ύφεση στη Βραζιλία και σε άλλες χώρες στην οικονομική δυσπραγία.
Οι υψηλότεροι ρυθμοί ανάπτυξης προβλέπεται για τη Μέση Ανατολή, αλλά και οι χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου, και σε ορισμένες περιπτώσεις οι γεωπολιτικές εντάσεις και εσωτερική διαμάχη, εξακολουθούν να ζυγίζουν τις προοπτικές.
Αναδυόμενη Ευρώπη προβλέπεται ότι θα συνεχίσει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό σε γενικές γραμμές, αν και με κάποια επιβράδυνση το 2016. Η Ρωσία, η οποία συνεχίζει να προσαρμοστούν στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων, αναμένεται να παραμείνει σε ύφεση το 2016. Άλλες οικονομίες της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Τα κράτη μέλη που αλιεύονται στον ομόρρου της ύφεσης και γεωπολιτικών εντάσεων της Ρωσίας, και σε ορισμένες περιπτώσεις επηρεάζεται από τις εγχώριες διαρθρωτικές αδυναμίες και τις χαμηλές τιμές του πετρελαίου? που προβλέπεται να αυξηθεί μόνο ελαφρώς το 2016, αλλά αποκτούν ταχύτητα στο 2017.
Οι περισσότερες χώρες στην υποσαχάρια Αφρική, θα δούμε μια σταδιακή αύξηση στην ανάπτυξη, αλλά με χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων, σε ποσοστά που είναι χαμηλότερες από εκείνες που παρατηρούνται κατά την τελευταία δεκαετία. Η εξέλιξη αυτή αντανακλά κυρίως τη συνεχή προσαρμογή στις χαμηλότερες τιμές των εμπορευμάτων και το υψηλότερο κόστος δανεισμού, τα οποία βαραίνουν πολύ σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικονομίες της περιοχής (Αγκόλα, Νιγηρία και Νότια Αφρική), καθώς και μια σειρά μικρότερων εξαγωγείς εμπορευμάτων.
Πρόγνωση Αναθεωρήσεις
Συνολικά, οι προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω κατά 0,2 της εκατοστιαίας μονάδας τόσο για το 2016 και το 2017. Οι αναθεωρήσεις αντανακλούν σε σημαντικό βαθμό, αλλά όχι αποκλειστικά, ένα ασθενέστερο pickup στις αναδυόμενες οικονομίες από ό, τι είχε προβλεφθεί τον Οκτώβριο. Όσον αφορά τη σύνθεση της χώρας, οι αναθεωρήσεις αυτές ανήλθαν σε μεγάλο βαθμό από τη Βραζιλία, όπου η ύφεση που προκλήθηκε από την πολιτική αβεβαιότητα εν μέσω συνέχισε νέφος από την έρευνα της Petrobras αποδεικνύεται βαθύτερη και πιο παρατεταμένη από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως? τη Μέση Ανατολή, όπου οι προοπτικές πληγωθεί από τις χαμηλότερες τιμές του πετρελαίου? και οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπου η δυναμική της ανάπτυξης αναμένεται τώρα να κρατήσει σταθερό αντί να συλλέξει περαιτέρω ατμού. Οι προοπτικές για την παγκόσμια ανάπτυξη του εμπορίου έχουν επίσης σημαντική προς τα κάτω κατά περισσότερο από μισή ποσοστιαία μονάδα για το 2016 και το 2017, αντικατοπτρίζοντας τις εξελίξεις στην Κίνα, καθώς και αναξιοπαθούντα οικονομίες.
Κίνδυνοι για την Πρόβλεψη
Εκτός αν οι βασικές μεταβολές στην παγκόσμια οικονομία πλοηγηθούν με επιτυχία, η παγκόσμια ανάπτυξη θα μπορούσε να εκτροχιαστεί. Οι καθοδικοί κίνδυνοι, οι οποίες είναι ιδιαίτερα εξέχουσα για αναδυόμενες αγορές και αναπτυσσόμενες οικονομίες, περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:
Μεγαλύτερη από την αναμενόμενη επιβράδυνση μαζί απαιτείται μετάβαση της Κίνας σε μια πιο ισορροπημένη ανάπτυξη, με περισσότερες διεθνείς διαχύσεις μέσω του εμπορίου, των τιμών των εμπορευμάτων, καθώς και την εμπιστοσύνη, με επακόλουθες συνέπειές του στην παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών αγορών και της αποτίμησης των νομισμάτων.
Δυσμενείς επιπτώσεις των ισολογισμών των επιχειρήσεων και τη χρηματοδότηση των προκλήσεων που σχετίζονται με ενδεχόμενη περαιτέρω ανατίμηση του δολαρίου και των αυστηρότερων όρων χρηματοδότησης της παγκόσμιας όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέρχεται από εξαιρετικά χαλαρής νομισματικής πολιτικής.
Μια ξαφνική αύξηση της παγκόσμιας αποστροφής προς τον κίνδυνο, ανεξάρτητα από τη σκανδάλη, οδηγώντας σε απότομη περαιτέρω αποσβέσεις και τις τυχόν οικονομικές πιέσεις σε ευάλωτες αναδυόμενες οικονομίες της αγοράς. Πράγματι, σε ένα περιβάλλον υψηλότερων αποστροφής προς τον κίνδυνο και την αστάθεια της αγοράς, ακόμα και ιδιοσυγκρασιακά σοκ σε μια σχετικά μεγάλη αναδυόμενη αγορά ή την ανάπτυξη της οικονομίας θα μπορούσε να δημιουργήσει ευρύτερες επιπτώσεις μετάδοσης.
Μια κλιμάκωση των συνεχιζόμενων γεωπολιτικών εντάσεων σε ορισμένες περιοχές πλήττει την εμπιστοσύνη και τη διατάραξη του παγκόσμιου εμπορίου, οικονομικές, και τον τουρισμό.
Οι αγορές εμπορευμάτων δημιουργούν δύο όψεων κινδύνους. Από την άλλη πλευρά, περαιτέρω μειώσεις των τιμών των βασικών εμπορευμάτων θα επιδεινώσει τις προοπτικές για τους παραγωγούς βασικών προϊόντων ήδη εύθραυστη, και την αύξηση των αποδόσεων για το χρέος στον τομέα της ενέργειας απειλούν μια ευρύτερη σύσφιξη των πιστωτικών συνθηκών. Από την άλλη πλευρά, η πρόσφατη πτώση των τιμών του πετρελαίου μπορεί να παρέχει μια ισχυρότερη ώθηση της ζήτησης σε πετρέλαιο από ό, τι οι εισαγωγείς προβλέπεται σήμερα, μεταξύ άλλων και μέσω δυνατόν αντίληψη των καταναλωτών ότι οι τιμές θα παραμείνουν χαμηλότερες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Προτεραιότητες Πολιτικής
Με την προβλεπόμενη αύξηση στην ανάπτυξη είναι και πάλι ασθενέστερη από ό, τι αναμενόταν προηγουμένως και το ισοζύγιο των κινδύνων παραμένει κλίση προς τα κάτω, αυξάνοντας την πραγματική και δυνητική παραγωγή μέσω ενός συνδυασμού στήριξης της ζήτησης και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων είναι ακόμη πιο επιτακτική.
Στις προηγμένες οικονομίες, όπου οι ρυθμοί πληθωρισμού είναι ακόμα πολύ κάτω από τους στόχους των κεντρικών τραπεζών », διευκολυντική νομισματική πολιτική παραμένει ουσιαστική.Όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, βραχυπρόθεσμα η δημοσιονομική πολιτική θα πρέπει να είναι πιο ευνοϊκή για την ανάκαμψη, ιδίως μέσω των επενδύσεων που θα αυξήσουν μελλοντικά παραγωγικού κεφαλαίου. Η δημοσιονομική εξυγίανση, όταν αυτό δικαιολογείται από τις δημοσιονομικές ανισορροπίες, θα πρέπει να είναι η ανάπτυξη φιλική και δίκαιη. Οι προσπάθειες για την αύξηση της δυνητικής παραγωγής μέσω διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων παραμένει κρίσιμη. Παρά το γεγονός ότι η ατζέντα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων θα πρέπει να είναι ειδικές για κάθε χώρα, οι κοινόχρηστοι χώροι εστίασης θα πρέπει να περιλαμβάνει την ενίσχυση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας και την απασχόληση τάση, η αντιμετώπιση κληρονομιά υπερβολικό χρέος, και τη μείωση των φραγμών για την είσοδο στις αγορές προϊόντων και υπηρεσιών. Στην Ευρώπη, όπου η παλίρροια των προσφύγων παρουσιάζει σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την ικανότητα απορρόφησης των αγορών εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τον έλεγχο των πολιτικών συστημάτων, δράσεις πολιτικής για την υποστήριξη της ένταξης των μεταναστών στο εργατικό δυναμικό είναι ζωτικής σημασίας για να καθησυχάσει τις ανησυχίες για τον κοινωνικό αποκλεισμό και τη μακροπρόθεσμη δημοσιονομικό κόστος, και να ξεκλειδώσετε τα πιθανά μακροπρόθεσμα οικονομικά οφέλη της εισροής προσφύγων.
Σε αναδυόμενη αγορά και αναπτυσσόμενες οικονομίες, οι προτεραιότητες της πολιτικής ποικίλλει λόγω της ποικιλομορφίας των συνθηκών. Οι πολιτικοί πρέπει να διαχειρίζονται τα τρωτά σημεία και την ανοικοδόμηση της αντίστασης σε πιθανούς κλυδωνισμούς από ενώ άρση της ανάπτυξης και στη διατήρηση της σύγκλισης προς τα προχωρημένα επίπεδα εισοδήματος οικονομίας. Οι καθαροί εισαγωγείς εμπορευμάτων που αντιμετωπίζουν μειωμένες πιέσεις του πληθωρισμού και των εξωτερικών κρίσεων, αλλά σε μερικά, υποτιμήσεις των νομισμάτων τους συνοδεύουν μείωση των εισροών κεφαλαίων θα μπορούσε να περιορίσει το πεδίο για την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής για τη στήριξη της ζήτησης. Σε ορισμένες εξαγωγείς βασικών προϊόντων, μειώνοντας τις δημόσιες δαπάνες, αυξάνοντας παράλληλα την αποτελεσματικότητά τους, την ενίσχυση των δημοσιονομικών θεσμών, και την αύξηση των εσόδων noncommodity θα διευκολύνουν την προσαρμογή σε χαμηλότερα φορολογικά έσοδα. Σε γενικές γραμμές, επιτρέποντας την ευελιξία των συναλλαγματικών ισοτιμιών θα αποτελέσει σημαντικό μέσο για να μετριάσει τις επιπτώσεις δυσμενείς εξωτερικές διαταραχές στην αναδυόμενη αγορά και αναπτυσσόμενες οικονομίες, ιδίως τους εξαγωγείς βασικών προϊόντων, αν και τα αποτελέσματα των αποσβέσεων των συναλλαγματικών ισοτιμιών στους ισολογισμούς του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και στον εγχώριο πληθωρισμό τα ποσοστά πρέπει να παρακολουθούνται στενά. Οι πολιτικοί στην αναδυόμενη αγορά και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες πρέπει να συνεχίσει τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις για να αποσυμφορηθούν τα σημεία συμφόρησης των υποδομών, να διευκολύνει ένα δυναμικό και φιλικό προς την καινοτομία επιχειρηματικό περιβάλλον, καθώς και την ενίσχυση του ανθρώπινου κεφαλαίου. Εμβάθυνση τοπικές αγορές κεφαλαίων, η βελτίωση της δημοσιονομικής της κινητοποίησης των εσόδων, καθώς και τη διαφοροποίηση των εξαγωγών από τα βασικά προϊόντα είναι επίσης συνεχείς προκλήσεις σε πολλές από αυτές τις οικονομίες.
1 Οι τιμές του πετρελαίου έχουν μειωθεί περαιτέρω από τις αρχές Δεκεμβρίου, όταν οι υποθέσεις σχετικά με τις τιμές των βασικών προϊόντων που χρησιμοποιούνται σε αυτό το WEO Updateολοκληρώθηκαν.
πηγή
IMF COMMUNICATIONS DEPARTMENTMedia Relations
E-mail: media@imf.org
Phone: 202-623-7100
http://www.imf.org/