Saturday, June 6, 2015

Ο πρόεδρος της ΕΚΤ M. Draghi επιβεβαίωσε τους επενδυτές...... ότι < Παρά τη βελτίωση της οικονομικής εικόνας, η πρόωρη έξοδος από το QE δεν είναι υπό συζήτηση> ..

Μεταφορά από κείμενο μετάφρασης ..

Απόσπασμα από την εβδομαδιαία Έκθεση του Institute  of International Finance

Η ΕΚΤ δεσμεύεται να εφαρμόσει QE πλήρως

 Στη  συνάντηση  πολιτικής η ΕΚΤ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το ερέθισμα QE δουλεύει μέσα στη ζώνη του ευρώ οδηγώντας την πραγματική οικονομία, όπως αναμενόταν, ενώ, επίσης, αξίζει να σημειωθεί ότι η εξασθένηση της παγκόσμιου  περιβάλλοντος  ανάπτυξης ήταν μέτρια  για την ανάπτυξη στη  ζώνης του ευρώ . 
Συνολικά, στο νέο γύρο των προβολών των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ διατήρησε την προοπτική μιας σταθερής ανάκαμψης της ανάπτυξης και του πληθωρισμού κατά τα επόμενα τρία χρόνια. Στην πραγματικότητα, η μόνη αλλαγή ήταν μια αναβάθμιση σε βραχυπρόθεσμη πρόβλεψη για τον πληθωρισμό, που οδηγείται από την πρόσφατη προσγείωση  των τιμών του πετρελαίου σε όρους ευρώ.


Το σχετικό πεδίο τονίστηκε επίσης από την ενημερωμένη έκδοση του report  Ιουνίου αναφορά  Draghi  . Οι Συνολικές δημοσιονομικές συνθήκες παραμένουν σε ευνοϊκά επίπεδα, ακόμη και αφού ληφθούν υπόψη η  πρόσφατη μεταβλητότητα της αγοράς. Επιχειρηματικές  έρευνες συνεχίζουν να δείχνουν μια ενίσχυση της δυναμικής ανάπτυξης στο Q2, με τον τραπεζικό δανεισμό προς τις επιχειρήσεις να υστερούν εντός του  κύκλου εργασιών . 

Το πιο σημαντικό, ο πληθωρισμός στον υπο-δείκτη μας είναι τελικά πιο  βελτιωμένος   αρκετά σημαντικά απομακρυσμένος  ήδη από την «κόκκινη» περιοχή, με επικεφαλής τον πραγματικό πληθωρισμό (ιδίως μετά την έντονη άνοδο αυτής της εβδομάδας στην επικεφαλίδα και τα βασικά μέτρα, Διάγραμμα 2.1) καθώς και μακροπρόθεσμα ο πληθωρισμός προσδοκιών (όπως μετράται από την ταχύτητα ανταλλαγής 5Υ / 5ψ, Διάγραμμα 2.2). 


             Διάγραμμα 2.1 και 2.2

Παρά τη βελτίωση της οικονομικής εικόνας, η ΕΚΤ καθησύχασε τους επενδυτές ότι η πρόωρη έξοδος QE δεν ήταν στο τραπέζι, και ότι το διοικητικό συμβούλιο ήταν ακόμα πιο πεπεισμένος "ότι έχει λάβει τη σωστή απόφαση με το QE, με το μέγεθος και το σχεδιασμό της ποσοτικής χαλάρωσης". 
Η ΕΚΤ τόνισε ότι η πλήρης εφαρμογή QE ήταν μια βασική υπόθεση στην οποία βασίζεται στις μακροοικονομικές προβολές των εμπειρογνωμόνων της ΕΚΤ. Πρόεδρος Draghi υποβάθμισε την πρόσφατη άνοδο του μετρούμενου πληθωρισμού, λέγοντας ότι η ΕΚΤ "που αναζητούν μέσα από (παροδική) διακυμάνσεις στο μετρούμενο πληθωρισμό" και υπάρχει "ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε» για να πειστεί ότι «ο στόχος έχει επιτευχθεί σε μια παρατεταμένη περίοδο  μέσα στο χρόνο ».

πηγή https://www.iif.com/